Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 10. marca - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

DETROIT - Slovenski košarkar Luka Dončić je ponoči postal prvi igralec v severnoameriški ligi NBA, ki je vpisal šest zaporednih trojnih dvojčkov s 30 točkami. Dončić je z novo izjemno predstavo ekipi Dallas Mavericks v soboto zvečer po lokalnem času pomagal, da je v gosteh premagala Detroit Pistons s 142:124. Dončić je v dvorani Little Caesars dosegel 39 točk, 10 podaj in 10 skokov, s čimer je presegel prejšnji mejnik Russella Westbrooka, ki je dosegel pet zaporednih trojnih dvojčkov s 30 točkami. Slovenski zvezdnik je s petim zaporednim trojnim dvojčkom s 35 ali več točkami izboljšal lastni rekord v ligi NBA. Za dobro mero je dodal tri ukradene žoge in par blokad.

ARE - Are na Švedskem gosti predzadnjo tekmo v slalomu za svetovni pokal alpskih smučark. Najboljše izhodišče za zmago si je v prvi vožnji zagotovila Američanka Mikaela Shiffrin, ki ima zgolj dve stotinki sekunde prednosti pred Švicarko Michelle Gisin. V finalu bodo nastopile tri Slovenke Andreja Slokar, Neja Dvornik in Ana Bucik. Slokar je 13. (+1,19), Dvornik je na 14. mestu zaostala le stotinko za Ajdovko, Bucik se je na 15. mestu (+1,25) zadržala pet stotink več.

LOS ANGELES - Moštvo Los Angeles Kings je doživelo poraz v severnoameriški hokejski ligi NHL. Davi so izgubili proti neposrednim tekmecem iz zahodne konference Dallas Stars. Vodilna ekipa centralne skupine je v domači dvorani kraljev Crypto.com Areni slavila prepričljivo, z izidom 4:1. Slovenski as Anže Kopitar se ni vpisal med strelce ali podajalce.

SALT LAKE CITY - Francoz Eric Perrot se veselil prve biatlonske zmage v svetovnem pokalu. Na sprintu v ameriškem Soldier Hollowu je s strelsko ničlo prvič v karieri ugnal vso konkurenco. Vseh 10 tarč je zadel tudi Jakov Fak in bil 14. Miha Dovžan je z ničlo na strelišču zasedel 70. mesto, Lovro Planko se je v kazenskem krogu zavrtel štirikrat in bil 76., Anton Vidmar je po treh zgrešenih strelih končal mesto za njim.

nem/am/ag/nem
© STA, 2024