Pregled - Slovenija, 9. 3. (sobota)

Ljubljana, 9. marca - Pregled dogodkov v Sloveniji in mednarodne dejavnosti Slovenije v soboto, 9. marca.

LJUBLJANA - Na evropskih volitvah bi SDS dobila štiri poslance, Gibanje Svoboda dva, SD, NSi in Levica pa po enega, je pokazala raziskava Mediane za Delo. Evropskih volitev se bo zagotovo ali verjetno udeležilo 81,1 odstotka sodelujočih, medtem ko se jih 14,8 odstotka zagotovo ali verjetno ne bo udeležilo, izhaja iz rezultatov, ki jih je danes objavilo Delo.

NEW YORK - Varnostni svet Združenih narodov je v petek s 14 glasovi za in ob vzdržanem glasu stalne članice Rusije potrdil britanski predlog resolucije, ki sprte strani v Sudanu poziva k premirju v času muslimanskega svetega meseca ramazana. Slovenski predstavnik v Varnostnem svetu, veleposlanik Samuel Žbogar, je v četrtek poudaril nujnost prekinitve spopadov in vrnitve k vključujočemu političnemu procesu.

LJUBLJANA - Na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani je danes potekal tradicionalni Festival inovativnih tehnologij, ki združuje tekmovanja s področja inovativnih informacijsko-komunikacijskih tehnologij, zlasti računalništva in elektrotehnike. Namen dogodka je približevanje znanstvenih in raziskovalnih dosežkov mladim.

mlu/mlu
© STA, 2024