Vreme: Večinoma bo oblačno

Ljubljana, 8. marca - Ponoči bo oblačno z občasnimi rahlimi padavinami. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 800 metrov. Jutranje temperature bodo od 0 do 4, na Primorskem do 8 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V soboto bo večinoma oblačno. Rahle padavine se bodo dopoldne od zahoda prehodno razširile nad večji del države. Meja sneženja bo sprva na nadmorski višini okoli 800 metrov, čez dan pa se bo dvigovala. Popoldne bo dež oslabel in ponekod ponehal. Ob morju bo pihal jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 12, ob morju do 15 stopinj Celzija.

Obeti: V nedeljo zjutraj bo na zahodu znova začelo deževati, dež se bo popoldne okrepil in zajel vso Slovenijo. Ob morju se bo krepil jugo. V ponedeljek kaže na spremenljivo vreme s krajevnimi padavinami, ki bodo pogostejše v zahodni Sloveniji. Zapihal bo jugozahodnik, nekoliko topleje bo.

Vremenska slika: Nad našimi kraji se v višinah zadržuje območje s hladnim in vlažnim zrakom. Nad zahodno Evropo in severnim Atlantikom se poglablja nov ciklon.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči bo pretežno oblačno z občasnimi rahlimi padavinami. V soboto bo večinoma oblačno, rahle padavine se bodo od zahoda razširile na večino sosednjih pokrajin, v Alpah bo snežilo. Padavine bodo popoldne slabele. Ob severnem Jadranu bo zapihal šibak do zmeren jugo.

laz/laz
© STA, 2024