Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 8. marca - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

DALLAS - Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić v severnoameriški ligi NBA niza izjemne predstave. Na domači tekmi njegovih Dallas Mavericks proti Miami Heat mu je uspel še peti zaporedni trojni dvojček z vsaj 30 točkami. Dončić je tokrat zbral 35 točk ter po 11 skokov in podaj, s čimer je popeljal Dallas do zmage s 114:108, prve po treh porazih v nizu.

PLANICA - Prireditelji finala sezone v smučarskih skokih za ženske in moške v Planici pozivajo obiskovalce, naj se med 21. in 24. marcem v dolino pod Poncami odpravijo s kombiniranim prevozom vlaka in avtobusa. V sodelovanju s Slovenskimi železnicami zato nudijo brezplačno možnost prevoza z vlakom ter od Jesenic naprej z avtobusom v Planico.

LJUBLJANA - Mlada slovenska smučarska skakalka Nika Prevc, ki bo ta mesec dopolnila komaj 19 let, nosi rumeno majico vodilne v svetovnem pokalu. Kot pravi sama, je branjenje skupne prednosti sedem tekem pred koncem sezone ne obremenjuje, v boj se podaja brez strahu in bi rada rumeno majico zadržala čim dlje. Do konca sezone v Planici.

LOS ANGELES - Hokejisti Los Angeles Kings so v obračunu z Ottawo prišli do pomembne zmage v severnoameriški ligi NHL, ki jih je še bolj približala nastopu v končnici. Na domačem ledu so zmagali po podaljšku, izid tekme je bil 4:3. Slovenski hokejist Anže Kopitar je bil podajalec pri dveh golih, odločilnega je po dveh dodatnih minutah prispeval Kevin Fiala.

SINGAPUR - Slovenski namiznoteniški državni prvak Deni Kožul je v prvem krogu kvalifikacij turnirja WTT v Singapurju začel z zmago proti Brazilcu Guilhermeju Teodoru s 3:1. V drugem krogu se bo v soboto pomeril z Liao Cheng-Tingom iz Tajvana. Slednji je s 3:1 ugnal drugega nosilca kvalifikacij Andreja Gačino.

NEW YORK - Po Indianapolisu pred dvema tednoma bo San Francisco naslednji gostitelj košarkarskega vikenda zvezd All-Star. Nova dvorana Los Angeles Clippers bo naslednji gostitelj spektakla severnoameriške lige NBA leta 2026, Phoenix pa leta 2027.

zza/ic/zza
© STA, 2024