Vreme: Zvečer bo še spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami

Ljubljana, 7. marca - Zvečer in ponoči bo še spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo krajevne plohe, ki bodo pogostejše v severnih in zahodnih krajih. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 700 metrov. Jutranje temperature bodo od -1 do 4, na Goriškem in ob morju okoli 6 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V petek bo pretežno oblačno, pojavljale se bodo rahle krajevne padavine, ki bodo verjetnejše v zahodnih krajih. Meja sneženja bo med 500 in 800 metrov nad morjem. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 10, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

Obeti: V soboto bo pretežno oblačno, rahle padavine se bodo od zahoda prehodno razširile nad večji del države. Popoldne bo dež oslabel in marsikje ponehal. Meja sneženja bo sprva na nadmorski višini okoli 800 metrov, čez dan pa se bo dvigovala. V nedeljo bo dež od zahoda zajel vso Slovenijo. Ob morju bo pihal jugo.

Vremenska slika: Od severovzhoda se območju Alp bliža višinsko jedro hladnega in vlažnega zraka, ki bo nekoliko vplivalo tudi na vreme pri nas. Od severovzhoda doteka hladnejši in občasno bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči bo precej oblačno, predvsem na območju Alp se bodo pojavljale plohe. Ob severnem Jadranu bo še pihala šibka burja. V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno, tu in tam bodo občasno rahle padavine. Ob severnem Jadranu bo zapihal šibak jugo.

laz/laz
© STA, 2024