Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 5. marca - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

NEW YORK - Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je bil izbran za igralca meseca v zahodni konferenci severnoameriške lige NBA. Član Dallas Mavericks je februarja v povprečju dosegal 33,4 točke, 9,6 skoka in 10,3 podaje na tekmo. Igralec meseca na vzhodu je drugič to sezono postal Jayson Tatum (Boston Celtics).

LJUBLJANA - Slovenec Žan Kranjec je v dobri formi pred domačim smučarskim vrhuncem zime konec tedna v Kranjski Gori. "Pripravljen sem dobro, za ZDA ne bom rekel, da so bile tekme popolne, sem pa zlasti v Aspnu v prvih vožnjah prikazal, da sem zraven med najboljšimi. Pričakujem, da bo tudi v Kranjski Gori dobra tekma in da bom dobro smučal," je na današnji novinarski konferenci dejal Kranjec.

MILWAUKEE - Košarkarji Los Angeles Lakers so v severnoameriški ligi NBA ugnali doslej vodilno zasedbo zahodne konference Oklahomo City Thunder s 116:104. Druga ekipa iz mesta angelov, Los Angeles Clippers, je na gostovanju proti Milwaukee Bucks klonila s 106:113. Minnesota Timberwolves pa so po zmagi nad Portland Trail Blazers zdaj na vrhu zahoda.

CALGARY - Najboljša ekipa severnoameriške hokejske lige NHL Florida Panthers nadaljuje uspešne predstave v ligi. Tokrat je na gostovanju v Madison Square Gardnu na derbiju vzhodne konference s 4:2 premagala New York Rangers. Ryan Lomberg je v začetku zadnje tretjine dosegel gol za prednost s 3:2, Sam Reinhart pa je k zmagi dodal dva zadetka.

LONDON - Britanska policija je zvezdnico ženskega nogometa Avstralko Sam Kerr po incidentu januarja lani obtožila rasizma, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Domnevni spor je izbruhnil, ko se je policist odzval na "pritožbo v zvezi s ceno taksija", je v izjavi za javnost zapisala londonska metropolitanska policija.

nem/am/alz/zza/nem
© STA, 2024