Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 4. marca - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

DALLAS - Dallas Mavericks so v domači dvorani v ligi NBA proti Philadelphia 76ers ostali praznih rok, čeprav je slovenski zvezdnik Luka Dončić tekmo končal s 13. trojnim dvojčkom v sezoni. Dončić je dosegel 38 točk, 11 skokov in deset podaj. Na preostalih tekmah je odmevala visoka zmaga Boston Celtics nad Golden State Warriors s 140:88.

LOS ANGELES - Kapetan Los Angeles Kings Anže Kopitar je s kralji v severnoameriški hokejski ligi NHL tokrat gostil New Jersey Devils in slavil visoko zmago s 5:1. Junak večera je bil Phillip Danault, ki je dosegel hat-trick, svoj pečat pa je pustil tudi slovenski veteran Kopitar, ki je prispeval 33. podajo v sezoni, točko pa je dosegel na četrti zaporedni tekmi.

LJUBLJANA - Poljska teniška igralka Iga Swiatek še naprej trdno vodi na posodobljeni svetovni lestvici WTA. Med prvo dvajseterico sicer ni prišlo do sprememb, na drugem mestu ostaja Belorusinja Arina Sabalenka, tretja je Američanka Coco Gauff. Od Slovenk najvišje ostaja Kaja Juvan, ki je zadržala 108. mesto.

LJUBLJANA - Srbski teniški igralec Novak Đoković je danes začel že 415. teden na vrhu lestvice ATP. Zaostanek Španca Carlosa Alcaraza se je pred mastersom v Indian Wellsu nekoliko zmanjšal. Slovenci so daleč od najboljših mest, najvišje sta Blaž Rola in Bor Artnak, ki sta edina v prvi tisočerici. Rola je 450., Artnak pa 486. igralec sveta.

SANTIAGO DE CHILE - Argentinski teniški igralec Sebastian Baez je zmagal na turnirju ATP 250 v Santiagu z nagradnim skladom 684.773 evrov. Drugi nosilec je v finalu je premagal Čilenca Alejandra Tabila s 3:6, 6:0 in 6:4. To je za Baeza še drugi zaporedni naslov na najvišji ravni po zmagi v Rio de Janeiru.

SAN DIEGO - Katie Boulter je v San Diegu osvojila največji teniški naslov v karieri doslej. Nepostavljena Britanka je na turnirju WTA 500 z nagradnim skladom 850.183 evrov v finalu s 5:7, 6:2 in 6:2 premagala šesto nosilko, Ukrajinko Marto Kostjuk.

AUSTIN - Kitajska teniška igralka Yuan Yue, 68. igralka na svetovni lestvici, je zmagovalka turnirja WTA 250 v ameriškem Austinu z nagradnim skladom 246.340 evrov. Petindvajsetletnica je v finalu s 6:4 in 7:6 premagala 22-letno rojakinjo Wang Xiyu, 64. igralko sveta. To je bil za Yuan prvi naslov v karieri.

zza/nem/zza
© STA, 2024