Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 2. marca - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

TAŠKENT - Slovenska judoistka Andreja Leški se bo na grand slamu v Taškentu v kategoriji do 63 kg borila za bronasto odličje. Njena tekmica za uvrstitev na zmagovalni oder bo Izraelka Gili Šarir, ki jo je Leški premagala na vseh preteklih dvobojih, nazadnje lani v finalu evropskega prvenstva v Montpellierju.

BOSTON - Vodilna ekipa košarkarske lige NBA Boston Celtic je ponoči popolnoma nadigrala Dallas Mavericks s 138:110. Pri Teksačanih je spet izstopal slovenski reprezentant Luka Dončić, ki je s 37 točkami, 12 skoki in 11 podajami vnovič dosegel trojni dvojček, 12. v sezoni.

SIENA - Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) bo danes začel svojo sezono na enodnevni klasiki Strade Bianche v okolici Siene (215 km). Petindvajsetletnik je glavni favorit, da še drugič osvoji to vse bolj priljubljeno preizkušnjo v svetu kolesarstva. Ob Pogačarju bo eden izmed favoritov tudi svetovni prvak po makadamu Matej Mohorič (Bahrain-Victorious). Ob Mohoriču bo v ekipi Bahrajna še Matevž Govekar.

LAHTI - Smučarske skakalce danes v finskem Lahtiju čaka nastop na klasični ekipni tekmi za svetovni pokal. Slovenijo bodo zastopali Lovro Kos, Peter in Domen Prevc ter Žak Mogel. Kljub petkovem uspehu Kosa pa Slovenija ob odsotnosti Timija Zajca in Anžeta Laniška ne sodi med favorite za zmago.

MARIBOR - Najboljša slovenska ženska odbojkarska kluba, Nova KBM Branik in Calcit Volley, bosta konec tedna v Mariboru lovila prvo lovoriko v sezoni. Na zaključnem turnirju se bosta pomerila že danes v polfinalu, vlogo favoritinj pa bodo imele Kamničanke, ki so v letošnji sezoni dobile vseh šest medsebojnih dvobojev.

BANJALUKA - Vaterpolisti kranjskega Triglava, branilci naslova, bodo danes ob 18.30 v Banjaluki igrali finale druge izvedbe lige AWL. Njihov tekmec bo hrvaška Opatija. V petkovem polfinalu je Triglav premagal drugo ekipo zagrebške Mladosti z 8:5, Opatija pa je bila s 15:14 boljša od avstrijske ekipe ASW Strock Wien.

ACAPULCO - Avstralec Alex De Minaur bo branil lansko zmago na teniškem turnirju ATP 500 v Acapulcu z nagradnim skladom več kot dva milijona evrov. V polfinalu je v treh nizih s 6:3, 2:6, 4:0 odpravil Britanca Jacka Draperja, potem ko je slednji zaradi slabega počutja tretji niz predal. Njegov tekmec v finalu bo Noprvežan Casper Ruud.

WASHINGTON - Hokejisti Washingtona so ponoči v severnoameriški ligi NHL premagali neposrednega tekmeca za osmo mesto na vzhodu Philadelphio s 5:2 in zaostanek znižali na štiri točke. Na tri točke bi se lahko približal New Jersey, ki pa je v Anaheimu izgubil s 4:3. V tretji tekmi večera je Ottawa izgubila z Arizono s 3:5.

ag/alz/ic/ag
© STA, 2024