Slovenska veleposlanica v spomin na Navalnega v Moskvi položila cvetje

Moskva, 19. februarja - Slovenska veleposlanica v Rusiji Darja Bavdaž Kuret je danes v spomin na v petek umrlega ruskega opozicijskega voditelja Alekseja Navalnega položila cvetje na spomenik žrtvam politične represije Moskvi, je na omrežju X sporočilo zunanje ministrstvo. Navalnega se bomo spominjali kot predanega borca za svobodo in demokracijo v Rusiji, so zapisali.

Rusija, Moskva.
Slovenska veleposlanica v Moskvi Darja Bavdaž Kuret med polaganjem cvetja v spomin na umrlega opozicijskega politika Alekseja Navalnega.
Foto: X (nekdanji Twitter) profil ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Navalni, vodja ruske opozicije in najglasnejši kritik ruskega predsednika Vladimirja Putina, je v petek umrl v zaporniški koloniji na skrajnem severu Rusije, kjer je prestajal 19-letno zaporno kazen. Številni zahodni voditelji, pa tudi ruski oporečniki so za njegovo smrt neposredno okrivili Kremelj, ki obtožbe zavrača.

Predsednica Nataša Pirc Musar je v petek smrt Navalnega označila za srčni zastoj demokracije v Rusiji, premier Robert Golob je ocenil, da je to žalosten dan za človekove pravice.

sk/vb/sk
© STA, 2024