Prvoobtoženi v zadevi Kavaški klan zahteva prenos pristojnosti sojenja na sodišče zunaj ljubljanskega okrožja

Ljubljana, 15. februarja - Domnevni vodja slovenske celice Kavaškega klana Klemen Kadivec je vložil zahtevo za prenos pristojnosti sojenja na sodišče zunaj ljubljanskega okrožja. Meni namreč, da bi bilo sojenje drugje smotrno že zato, ker so navedbe policije o visoki ogroženosti sodnikov in tožilcev ljubljanske sodnike prestrašile, poročata Večer in Slovenske novice.

Koper, vhod v sodišče.
Pravosodni policisti so pred razglasitvijo sodbe domnevnim ugrabiteljem kasneje umorjenega Danijela Božića odpeljali obdolženega Klemna Kadivca v pripor v Ljubljano.
Foto: Bojan Kralj/STA
Arhiv STA

Kadivec in njegov odvetnik sta zahtevo o prenosu pristojnosti sojenja podala na včerajšnjem naroku na ljubljanskem okrožnem sodišču. Po nekaj tednih gladovne stavke, ki jo je pred časom prekinil, je namreč Kadivec znova sposoben za sojenje in se spet udeležuje sodnih obravnav.

Prenos pristojnosti sojenja med drugim zahteva, ker dvomi v nepristranskost predsednika senata Tomaža Bromšeta. Meni, da navajanje policije, da je podana visoka stopnja ogroženosti sodnika, onemogoča nepristransko sojenje.

ako/apo
© STA, 2024