Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 5. februarja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LJUBLJANA - Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je še naprej prvi na lestvici združenja poklicnih igralcev ATP. Beograjčan je še 411. teden na prvem mestu. Med deseterico ni prišlo do sprememb, tudi pri Slovencih sta Blaž Rola in Bor Artnak zadržala mesti med najboljšimi 500 igralci.

LJUBLJANA - Poljakinja Iga Swiatek vodi na svetovni lestvici teniških igralk, danes je začela svoj 89. teden na prvem mestu. Med najboljšo deseterico ni sprememb, sledita ji zmagovalka odprtega prvenstva Avstralije Belorusinja Arina Sabalenka ter Američanka Cori Gauff. Slovenija je po dolgem času brez igralke v prvi stoterici; najboljša Tamara Zidanšek je 106.

BARCELONA - Brazilski nogometni reprezentant Dani Alves je danes v Barceloni ob 9. uri sedel na zatožno klop zaradi domnevnega posilstva mlade ženske v nočnem klubu decembra 2022. Tožilci za nekdanjega zvezdnika Barcelone in PSG zahtevajo devet let zaporne kazni z dodatnimi desetimi leti pogojno ter plačilno odškodnine. Sojenje naj bi se končalo v sredo.

PHILADELPHIA - Najkoristnejši igralec košarkarske lige NBA Joel Embiid bo zaradi poškodbe prestal operacijo levega kolena, zaradi katere bo lahko z igrišč manjkal dlje časa, poroča več ameriških medijev. Athletic in ESPN sta s sklicevanjem na neimenovane vire zapisala, da bodo kamerunskemu zvezdniku Philadelphia 76ers skušali popraviti meniskus.

WASHINGTON - Košarkar Phoenixa Bradley Beal je v severnoameriški ligi NBA proti svojemu nekdanjemu klubu Washingtonu dosegel osebni rekord sezone s 43 točkami za zmago sonc s 140:112. Vodilna ekipa lige Boston je s 131:91 zanesljivo ugnala Memphis, uspešna pa je bila tudi druga najboljša ekipa lige Oklahoma, ki je po dveh podaljških s 135:127 le ugnala Toronto.

zza/alz/zza
© STA, 2024