Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 2. februarja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

GUANGZHOU - Slovenska moška teniška reprezentanca ni najbolje začela boja za obstanek v drugi svetovni skupini Davisovega pokala. Kitajci po prvih dveh posamičnih obračunih vodijo z 2:0. Tako Matic Križnik kot Sebastian Dominko sta izgubila svoja dvoboja. Reprezentančni boj na trdi podlagi za obstanek se bo končal jutri.

MARIBOR - Triindvajsetletni napadalec Slonokoščene obale Etienne Beugre je peta okrepitev slovenskega nogometnega prvoligaša Maribora v zimskem prestopnem roku. Beugre je podpisal pogodbo do poletja 2025, na prihod v Maribor pa bo še treba počakati do ureditve vizuma, so zapisali Mariborčani.

SUZUKA - Tradicionalno postajališče karavane svetovnega prvenstva v formuli 1 na Daljnem vzhodu ostaja na tekmovalnem sporedu še nekaj časa. Upravljavci dirke za veliko nagrado Japonske v Suzuki so podaljšali sodelovanje do leta 2029. Dirkališče Suzuka uživa veliko priljubljenost med dirkači zaradi svoje postavitve.

BOSTON - Košarkarji Los Angeles Lakers so brez poškodovanih zvezdnikov Anthonyja Daviesa in LeBrona Jamesa presenetljivo dobili dvoboj rekordnih prvakov lige NBA proti Boston Celtics in zmagali s 114:105. Pri gostih iz Kalifornije je Austin Reaves dosegel 32 toč. Za Kelte, najboljšo ekipo lige NBA, je bil to šele 12. poraz v sezoni ter komaj tretji doma.

zza/am/zza
© STA, 2024