Vreme: Jasno

Ljubljana, 30. januarja - Ponoči bo precej jasno, po nekaterih nižinah bo nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -3, ob morju okoli 0 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V sredo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, sprva ponekod še megleno. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 11, v notranjosti Primorske do 13 stopinj Celzija.

Obeti: V četrtek se bo po dokaj jasnem in ponekod meglenem jutru oblačnost povečala, popoldne bo v severovzhodnih krajih lahko padla kakšna kaplja dežja. V petek bo delno jasno z nekaj koprenaste oblačnosti, ki bo v vzhodnih krajih občasno precej gosta.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope je obsežno območje visokega zračnega tlaka s središčem nad Balkanom in vzhodno Evropo. V višinah se ob šibkih vetrovih nad našimi kraji zadržuje suh in razmeroma topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči bo precej jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla, ki se bo občasno zadrževala tudi ob severnem Jadranu.
V sredo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo.

ikr/ikr
© STA, 2024