Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 29. januarja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

GANGVON - Slovenski nordijski kombinatorki Teja Pavec in Tia Malovrh sta na mladinskih olimpijskih igrah v južnokorejskem Gvangvonu osvojili srebrno in bronasto kolajno. Število slovenskih odličij se je s tem povečalo na pet.

ADELAIDE - Mariborski jadralec Žan Luka Zelko je po prvem dnevu finalnega dela drugi v srebrni skupini svetovnega prvenstva v razredu ilca 7, ki poteka v avstralski Adelaidi. V prvi regati je bil deveti, v drugi pa sedemnajsti in je skupno na 53. mestu s 102 točkama.

NEW HAVEN - Branilci naslova Kansas City Chiefs in San Francisco 49ers se bodo pomerili v finalu letošnje lige ameriškega nogometa NFL. Super Bowl 2024 bo 11. februarja gostil Las Vegas. Za moštvo Kansas City Chiefs bo finale priložnost, da kot prva ekipa po 19 letih ubrani naslov najboljših, za San Francisco 49ers pa priložnost za "revanšo" za poraz v finalu 2020. V konferenčnem finala ta konec tedna je najprej Kansas City s Travisom Kelcejem premagal Baltimore Ravens s 17:10, nekaj ur kasneje pa San Francisco z Brockom Purdyjem Detroit Lions s 34:31.

ag/jz/ag
© STA, 2024