Iz Miamija prvič izplula največja križarka na svetu

Miami, 28. januarja - V soboto popoldne je iz Miamija prvič izplula največja križarka na svetu, poimenovana Icon of the Seas. Križarka podjetja Royal Carribbean, ki so jo skoraj tri leta izdelovali v ladjedelnici na Finskem, je daljša od višine Eifflovega stolpa in lahko sprejme več kot 5600 potnikov ter 2350 članov posadke.

Finska, Turku.
V soboto popoldne je iz Miamija prvič izplula največja križarka na svetu, poimenovana Icon of the Seas. Križarka podjetja Royal Carribbean, ki so jo skoraj tri leta izdelovali v ladjedelnici na Finskem, je daljša od višine Eifflovega stolpa in lahko sprejme več kot 5600 potnikov ter 2350 članov posadke.
Foto: Wikipedia

Križarka, ki je sicer registrirana na Bahamih, se ponaša s sedmimi bazeni, šestimi vodnimi tobogani, zabaviščnim parkom ter več kot 40 restavracijami in bari. V času plovbe naj bi bilo na njej prisotnih tudi več kot 50 glasbenikov in 16-članski orkester.

Kljub temu da je veliko večja od ostalih križark, pri Royal Caribbean navajajo, da ima manjši ogljični odtis zaradi pogona na utekočinjeni zemeljski plin. Okoljevarstveniki pa opozarjajo, da so tovrstni pogonski sistemi za okolje izredno škodljivi zlasti zaradi izpustov metana.

mph/spo/mph
© STA, 2024