Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 28. januarja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

DALLAS - Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je s svojimi Dallas Mavericks po rekordnem večeru in zmagi proti Atlanti tokrat s Teksašani izgubil proti Sacramentu s 115:120. Po rekordnem večeru v severnoameriški ligi NBA, ko je proti Hawks dosegel 73 točk, je dan kasneje proti Kings v statistiko vpisal trojni dvojček z 28 točkami 17 podajami ter 10 skoki.

LJUBNO OB SAVINJI - Slovenska smučarska skakalka Nika Prevc (135,9 točke) vodi po prvi seriji druge posamične tekme na Ljubnem ob Savinji. Za vodilno v skupnem seštevku svetovnega pokala je druga Nika Križnar (134,6), tretja je svetovna prvakinja, Kanadčanka Alexandria Loutitt (134,5).

CORTINA D'AMPEZZO - Ilka Štuhec je na superveleslalomski tekmi svetovnega pokala v alpskem smučanju v Cortini d'Ampezzo odstopila. Mariborčanka je naredila napako, zašla je iz idealne smeri in zgrešila naslednja vratca.

ADELAIDE - Mariborski jadralec Žan Luka Zelko je na svetovnem prvenstvu v olimpijskem razredu ilca 7 v avstralski Adelaidi po tretjem regatnem dnevu in po kvalifikacijah na 52. mestu (80 točk) in je za las zgrešil zlato skupino in s tem boj za normo za olimpijske igre v Parizu. Z devetimi točkami pred finalnimi regatami vodi domačin Matt Wearn.

KAIRO - Slovenska strelka v trapu Jasmina Maček je na letošnji uvodni tekmi svetovnega pokala v Kairu osvojila enajsto mesto, potem ko je v petih serijah zadela 111 od 125 letečih tarč. Druga slovenska predstavnica Tea Topolovec (93) je zasedla 39. mesto. V moški konkurenci je bil najboljši Slovenec Denis Vatovec, dvodnevno preizkušnjo je z 112 zadetki končal na 56. mestu.

BERN - Ameriška smučarska tekačica Jessie Diggins je bila najboljša na 20-kilometrski preizkušnji svetovnega pokala s skupinskim startom v švicarskem Gomsu. V ciljnem sprintu je ugnala Švedinjo Frido Karlsson, tretja je bila domačinka Nadine Fähndrich. Anja Mandeljc je za 47. mesto prejela štiri točke za svetovni pokal.

EDMONTON - Kanadska ekipa v severnoameriški hokejski ligi NHL Edmonton Oilers nadaljuje niz zmag. Naftarji so v soboto zmagali na svoji 16. tekmi zaporedoma, na domačem ledu dvorane Rogers Place so premagali goste iz Nashvilla s 4:1 in so tako le še eno zmago oddaljeni od najdaljšega niza v zgodovini NHL.

MELBOURNE - Tajvanka Hsieh Su-wei in Belgijka Elise Mertens sta zmagovalki teniškega turnirja dvojic na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu. V finalu sta premagali ukrajinsko-latvijsko navezo Ljudmila Kičenok/Jelena Ostapenko s 6:1, 7:5. Za Hsieh je to drugi naslov na letošnjem OP Avstralije, slavila je tudi v mešanih dvojicah.

alz/am/jz/ad/alz
© STA, 2024