Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 26. januarja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

BAD MITTERNDORF - Avstrijec Michael Hayböck (224,4 m/138,4 točke) v prvi seriji in Timi Zajc v drugi (238/178,6) sta bila najboljša na današnjih treningih na svetovnem prvenstvu smučarjev skakalcev v poletih na Kulmu. Dokončno je potrjena tudi slovenska ekipa, za katero bodo ob Zajcu nastopili še Lovro Kos ter Peter in Domen Prevc. V prvi seriji je bil med Slovenci najboljši Kos z 222 metri in drugo oceno, v drugi seriji pa je Zajc z 238 m dosegel tudi daljavo dneva. Na tekmi, ki se bo začela ob 14. uri, bo nastopilo 47 tekmovalcev.

ATLANTA - Zvezdnik košarkarske ekipe Dallas Mavericks Luka Dončić je bil ponoči že petič po vrsti izbran v ekipo zahoda za tekmo All Star severnoameriške lige NBA, ki bo 18. februarja v Indianapolisu. Že četrtič pa je bil izbran tudi v prvo peterko, poroča Dallas Morning News. Dončić je dobil največ glasov navijačev med branilci zahodne konference NBA. Ekipo zahoda bo vodil LeBron James iz LA Lakers, vzhoda pa Grk Giannis Antetokounmpo iz moštva Milwaukee Bucks. V začetni postavi vzhoda so še Joel Embiid (Philadelphia 76ers), Jayson Tatum (Boston Celtics), Tyrese Haliburton (Indiana Pacers) in Damian Lillard (Milwaukee Bucks). Na zahodu bodo ob Jamesu tekmo začeli Kevin Durant (Phoenix Suns), Nikola Jokić (Denver Nuggets), ki je bo na tekmi zvezd zaigral šestič, Luka Dončić (Dallas Mavericks) in Shai Gilgeous-Alexander (Oklahoma City Thunder).

ADELAIDE - Mariborski jadralec Žan Luka Zelko je po prvem dnevu in dveh plovih na svetovnem prvenstvu razreda ilca 7, ki bo v Adelaide potekalo do konca meseca, na 53. mestu. Zasedel je 21. in 17. mesto ter ima 38 točk. Povedel je Norvežan Hermann Tomasgaard, bronast na olimpijskih igrah v Tokiu leta 2021 ima po dveh zmagah dve točki. Zelko je edini Slovenec na SP. Skušal si bo zagotoviti vozovnico za nastop na olimpijskih igrah sredi leta v Parizu.

MELBOURNE - Italijanski teniški igralec Jannik Sinner je prvi finalist odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu. Četrti nosilec je v polfinalu izločil prvega igralca sveta, Srba Novaka Đokovića, s 6:1, 6:2, 6:7, 6:3. V drugem polfinalu se merita tretjepostavljeni Rus Danil Medvedjev in šestopostavljeni Nemec Alexander Zverev.

lr/ag/jz/rp/lr
© STA, 2024