Pred preiskovalno komisijo DZ o kanalu C0 bivši ministri

Ljubljana, 26. januarja - Potem ko so v torek zaslišali prve priče, med njimi predsednico republike Natašo Pirc Musar, bodo člani preiskovalne komisije DZ o ugotavljanju zlorab in nezakonitosti pri gradnji povezovalnega kanala C0 v Ljubljani danes nadaljevali z zaslišanji.

Ljubljana, DZ.
Seja preiskovalne komisije DZ o ugotavljanju zlorab in nezakonitosti pri gradnji povezovalnega kanala C0, na kateri so zaslišali priče Natašo Pirc Musar, Andreja Uršiča in Ivanko Gale.
Foto: Bor Slana/STA

Kaj vedo o projektu, bodo tokrat povedali trije nekdanji okoljski ministri Jure Leben, Simon Zajc in Uroš Brežan ter nekdanji državni sekretar Aleš Prijon. V prihodnje namerava komisija zaslišati še več prič, tudi ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Komisija ugotavlja politično in drugo odgovornost nosilcev javnih funkcij zaradi suma političnega vmešavanja v gradnjo javnega povezovalnega kanala C0 na območju vodonosnika Ljubljanskega polja in suma, da so oziroma so bili postopki pri tem vodeni nepregledno, nezakonito in z izigravanjem zakonodaje.

bg/zc
© STA, 2024