Vreme: Dopoldne oblačno, popoldne zjasnitev

Ljubljana, 24. januarja - Dopoldne bo zmerno do pretežno oblačno, več jasnine bo v jugozahodnih krajih. Po nekaterih nižinah bo sprva še megleno. Popoldne se bo, razen v severovzhodnih krajih delno razjasnilo. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 12 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V četrtek bo sprva zmerno do pretežno oblačno in po nekaterih nižinah megleno. Tu in tam lahko pade kakšna kaplja dežja. Čez dan se bo razjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 3, najvišje dnevne od 7 do 14 stopinj Celzija.

Obeti: V petek bo deloma jasno, več oblačnosti bo v severovzhodnih krajih. Zjutraj bo po nižinah nekaj megle. Popoldne se bo od severozahoda postopno pooblačilo. Do sobote zjutraj se bo spet zjasnilo in v soboto bo precej jasno.

Vremenska slika: Naši kraji so na severnem robu območja visokega zračnega tlaka s središčem nad Iberskim polotokom, ciklon pa je nad Skandinavijo in Severnim morjem. Z zahodnimi vetrovi nad naše kraje doteka toplejši in bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo sprva zmerno do pretežno oblačno, popoldne se bo od zahoda jasnilo. V četrtek bo sprva precej oblačnosti, v krajih severno in južno od nas bo možen rahel dež. Čez dan se bo razjasnilo.

Biovreme: Danes bo vpliv vremena na počutje večinoma ugoden. V četrtek pa bo zmerno obremenilen, občutljivi ljudje bodo imeli manjše vremensko pogojene težave.

mva/mva
© STA, 2024