Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 23. januarja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

DALLAS - Ekipa Mavericks je v severnoameriški košarkarski ligi NBA izgubila proti trenutno najboljšemu moštvu v ligi, v Dallasu je Boston Celtics slavil s 119:110. Slovenski zvezdnik Luka Dončić je za gostitelje dosegel 64. trojni dvojček v karieri, 33 točk (met 12:30), 18 skokov in 13 podaj, Kyrie Irving je dodal 23 točk. Najboljšo predstavo večera in tudi eno najboljših v zgodovini lige je prikazal Kamerunec Joel Embiid, ki je šele kot deveti doslej dosegel 70 ali več točk na eni sami tekmi, ko je njegova ekipa Philadelphia 76ers s 133:123 premagala San Antonio Spurs.

LOS ANGELES - Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL na domačem ledu po izvajanju kazenskih strelov izgubili proti zadnjeuvrščeni ekipi lige San Jose Sharks s 3:4. Slovenski zvezdnik in kapetan kraljev Anže Kopitar se v 23:27 minute na ledu ni vpisal med strelce ali podajalce.

MELBOURNE - Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković in Američanka Coco Gauff sta se prva uvrstila v polfinale uvodnega turnirja za grand slam, odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu. V uvodnem četrtfinalnem dvoboju v ženski konkurenci je Gauff ugnala Ukrajinko Marto Kostjuk s 7:6 (6), 6:7 (3) in 6:2 boljša od Ukrajinke.. Đoković je bil nato boljši od Američana Taylorja Fritza. Đoković je v hudi vročini kljuboval borbenosti Fritza in na koncu slavil s 7:6 (3), 4:6, 6:2 in 6:3 po treh urah in 45 minutah dvoboja, s tem je še bližje na poti do rekordnega 25. naslova za grand slam.

LJUBLJANA - Finale letošnje sezone odbojkarskega pokala Slovenije bo gostil Koper. Najuspešnejše slovenske ekipe v tem tekmovanju v sezoni 2023/24 se bodo v boj za pokalno lovoriko podale 24. marca v Areni Bonifika, kjer se bosta odvijala finalna obračuna za ženske in moške, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije.

LJUBLJANA - Slovenska alpska smučarka Meta Hrovat je danes na družbenih omrežjih objavila zapis, s katerim je naznanila zaključek svoje športni poti, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije.Oktobra 2022 je Hrovat nepričakovano naznanila konec tekmovalne poti, nato pa je aprila lani prekinila športno upokojitev, se vrnila v tekmovalni pogon in znova postala del slovenske ženske reprezentance za svetovni pokal.

jz/nem/jz
© STA, 2024