Vreme: Zvečer in ponoči bo naraščala koprenasta oblačnost

Ljubljana, 21. januarja - Zvečer in ponoči bo naraščala prosojna koprenasta oblačnost. Jutro bo po nižinah marsikje megleno in mrzlo, saj bodo najnižje temperature od -14 do -6, v mraziščih okoli -18, ob morju okoli -3 stopinj Celzija. Nekoliko topleje bo ponekod v višjih legah, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V ponedeljek se bo čez dan postopno pooblačilo. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 7, ob morju do 9 stopinj Celzija.

Obeti: V noči na torek bodo prehodno možne rahle padavine. Ob tem lahko za kratek čas pride do pojava poledice. V torek bo sončno z občasno povečano oblačnostjo in nekoliko topleje. V sredo bo zmerno do pretežno oblačno, spet bo zapihal jugozahodnik.

Vremenska slika: V bližini Britanskega otočja in na severu Skandinavije sta globoka ciklona z vremenskimi frontami, južneje pa območje visokega zračnega tlaka. K nam bo v višinah od zahoda dotekal toplejši, a še razmeroma suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Zvečer in ponoči bo pretežno jasno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo. V ponedeljek bo sprva pretežno jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Čez dan se bo od severozahoda postopno pooblačilo.

laz/laz
© STA, 2024