V sindikatu državnih organov vlado pozivajo k ureditvi kadrovskega in materialnega stanja na upravnih enotah, inšpektoratih in v zaporih

Ljubljana, 21. januarja - V Sindikatu državnih organov Slovenije so ta teden na vlado naslovili poziv k ureditvi kadrovskega in materialnega stanja na upravnih enotah, v zaporih in državnih inšpektoratih.

Ljubljana.
Sindikat državnih organov.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

V njem so opozorili na pomanjkanje kadrov in slabe plače na upravnih enotah. Izpostavili so tudi pomanjkanje pravosodnih policistov in drugih strokovnih delavcev v zaporih, ki pa so prezasedeni. Glede dela inšpektorjev pa želijo, da se uredi v ustreznem stebru javnih uslužbencev.

Zaposleni na nekaterih upravnih enotah so nazadnje stavkali novembra lani, a od takrat po oceni sindikata v pogajalskem procesu ni bilo napredka. Tako so se za stavko 29., 30. in 31. januarja sprva odločili na ljubljanski upravni enoti, pridružile pa se jim bodo tudi druge. Kot je pojasnil predsednik sindikata Frančišek Verk, se je do četrtka za stavko odločilo 24 upravnih enot.

spc/apo
© STA, 2024