Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 18. januarja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

TOKIO - Slovenski smučarki skakalki Nika Križnar in Nika Prevc sta bili najboljši v kvalifikacijah tekme za svetovni pokal na srednji skakalnici v japonskem Zau. Križnar je dobila kvalifikacije s skokom 94,5 metra in 110,1 točko, Prevc je skočila meter in mol manj in za rojakinjo zaostala 3,5 točke.Katra Komar je bila 18., Ema Klinec pa je morala zaradi zdravstvenih težav skupaj s trenerjem odpotovati v domovino. Prva posamična tekma v Zau se bo jutri začela ob 8.30 uri.

MELBOURNE - V drugem krogu prvega grand slam turnirja favorizirani teniški igralci večinoma zmagujejo, a nikakor nimajo lahkega dela. Po Igi Swiatek, Alexandru Zverevu in Casperju Ruudu se je danes namučil tudi drugi nosilec Španec Carlos Alcaraz, ki je po treh urah in pol izenačenega boja s 6:4, 6:7, 6:3 in 7:6 premagal 46. igralca sveta Italijana Lorenza Sonega. Pri dekletih pa ni šlo brez poraza ene izmed najvišje postavljenih igralk. Izpadla je namreč peta nosilka Jessica Pegula, ki je morala priznati premoč Francozinji Clari Burel. Ta je bila boljša z izidom 6:4, 6:2. Pegula je do zdaj najvišje postavljena igralka, ki je končala tekmovanje.

LOS ANGELES - Los Angeles Lakers, ki jih je spodbudil skoraj trojni dvojček Anthonyja Davisa, so pokvarili vrnitev Luke Dončića po poškodbi s prepričljivo zmago nad Dallas Mavericks s 127:110 na domačem parketu v severnoameriški košarkarski ligi NBA. Dončić je dosegel 33 točk, 13 skokov in 10 podaj. Kljub novemu trojnemu dvojčku Dončića so bili jezerniki tokrat zelo uspešni pri omejevanju učinka drugega zvezdnika gostujoče teksaške zasedbe. Kyrie Irving je bil omejen na 12 točk pri metu 4-16 in Dallas po prvi četrtini ni nikoli vodil. Tudi Dončić se ni izkazal z metom z razdalje, saj je zadel le dve trojki v devetih poskusih. Pri domačih jezernikih je Davis dosegel 28 točk z 12 skoki in devetimi asistencami, D'Angelo Russell pa se je izkazal z 29 točkami za Lakerse.

ic/am/ic
© STA, 2024