Vreme: Danes bo oblačno

Ljubljana, 17. januarja - Predvsem v zahodni, južni in osrednji Sloveniji bodo občasne padavine, ki se bodo čez dan nekoliko okrepile. Zjutraj je predvsem v severni polovici države možen pojav poledice. Meja sneženja se bo popoldne dvignila do nadmorske višine okoli 1800 metrov, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Pihal bo jugozahodni veter, ki se bo popoldne krepil. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 9, na jugovzhodu do 13 stopinj Celzija. Ponoči bodo padavine prehodno zajele vso državo.

V četrtek bo sprva oblačno in deževno. Dopoldne bodo padavine oslabele in ponehale. Oblačnost se bo popoldne ponekod trgala. Jugozahodnik bo oslabel. Jutranje temperature bodo od 5 do 11, na severu okoli 2, najvišje dnevne od 9 do 15, na severozahodu okoli 6 stopinj Celzija.

Obeti: V drugem delu noči na petek se bodo padavine razširile nad vso Slovenijo. Hitro se bo ohladilo, meja sneženja se bo v notranjosti zjutraj spustila do nižin. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna burja. Padavine bodo v petek popoldne ponehale. V soboto se bo razjasnilo. Jutro bo hladno in po nekaterih nižinah megleno. Na Primorskem bo še pihala šibka do zmerna burja.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope je ciklonsko območje s središčem nad zahodno Evropo. Naši kraji so pod vplivom tople fronte, priteka vse toplejši in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo večinoma oblačno in v krajih zahodno in južno od nas predvsem popoldne deževno. Pihal bo jugozahodnik, v Kvarnerju in Istri okrepljen jugo. V četrtek bo predvsem v sosednjih pokrajinah Hrvaške, Italije in Avstrije občasno deževalo, ponekod bo vetrovno. Padavine bodo dopoldne slabele in čez dan marsikje ponehale. Predvsem na avstrijskem Štajerskem in na Madžarskem se bo oblačnost lahko trgala.

Biovreme: Danes in v četrtek bo vremenski vpliv zmerno obremenilen. Pri občutljivih ljudeh se bo najpogosteje kazal kot povečan notranji nemir, razdražljivost, manjše motnje v spanju in hitrejša utrujenost.

snk/snk
© STA, 2024