Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 16. januarja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

MARIBOR - Pri slovenskem nogometnem prvoligašu Mariboru so poskrbeli za četrto okrepitev zimskega prestopnega roka. Vijoličastim se je kot prost igralec pridružil 21-letni francoski nogometaš Redwan Bourles, ki se najboljše znajde v vlogi krilnega napadalca ali ofenzivnega zveznega igralca.

MELBOURNE - Najboljša teniška igralka na svetu Iga Swiatek je na poti do prvega naslova v Melbournu premagala prvo oviro. Poljakinja je bila boljša od Američanke Sofie Kenin s 7:6 in 6:2. V drugem krogu se bo pomerila z Američanko Danielle Collins, 62. igralko sveta, ki je zaustavila sanje še ene povratnice po materinstvu, Nemke Angelique Kerber. V moškem delu je Casper Ruud zlahka prišel do drugega kroga.

RALEIGH - Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL le prekinili črn niz osmih tekem brez zmage. Na gostovanju v Raleighu so kralji premagali Carolina Hurricanes s 5:2, potem ko je Trevor Moore zadel dvakrat. Kapetan kraljev Anže Kopitar se tokrat ni vpisal med strelce ali podajalce v 20:28 minute na ledu.

DALLAS - Dallas Mavericks so v severnoameriški košarkarski ligi NBA doma premagali New Orleans Pelicans s 125:120. Pred dvema dnevoma so proti istemu tekmecu izgubili, po sinočnji zmagi pa so se z njim izenačili na šestem mestu zahodnega dela lige. Zvezdnik Dallasa Luka Dončić zaradi zvitega gležnja ni nastopil še na tretji zaporedni tekmi.

RIJAD - Najboljši nogometaš na svetu Lionel Messi, Argentinec je sinoči prejel že osmo nagrado Fife za najboljšega igralca leta, je lani sprejel vlogo ambasadorja Savdske Arabije za turizem. Ta mu je prinesla zajeten kup denarja. Zdaj gre po njegovi poti tudi španski teniški zvezdnik Rafael Nadal. Nadal je bil v ponedeljek imenovan za ambasadorja savdske teniške zveze STF, naziv, ki po mnenju Španca simbolizira potencial zalivske monarhije, da postane trdnjava športa v prihodnosti.

RIM - Portugalec Jose Mourinho ni več trener italijanskega nogometnega prvoligaša Rome, so pri rimskem klubu zapisali v izjavi za javnost. Mourinho in njegov trenerski štab, ki se je ta čas devetemu klubu na lestvici serie A Romi pridružil maja 2021, se tako poslavljata od italijanske prestolnice.

zza/jz/zza
© STA, 2024