Napadi na Jemen terjali smrtne žrtve

Sana, 12. januarja - V ameriških in britanskih napadih na cilje v Jemnu, ki so pod nadzorom uporniških hutijevcev, je bilo ubitih pet borcev uporniškega gibanja, še šest pa je bilo ranjenih, so danes sporočili hutijevci. Dodali so, da njihove oborožene sile ne bodo oklevale z napadi na sovražnike in zagrozili, da napadi ZDA in Velike Britanije ne bodo ostali brez odgovora.

Jemen, Sana.
Ameriška vojska je sprožila več napadov na cilje v Jemnu, ki so pod nadzorom hutijev. Hutije so Američani bombardirali z letali in raketami tomahawk za kazen, ker napadajo ladje v Rdečem morju.
Foto: Xinhua/STA

Ameriška in britanska vojska sta minulo noč izvedli več napadov na cilje v Jemnu. Kot je sporočilo ameriško vojno letalstvo, so v napadih z britanskimi zavezniki napadli več kot 60 položajev hutijevcev na 16 lokacijah. Ciljali naj bi skladišča s strelivom, poveljniška središča, raketne sisteme in radarje zračne obrambe.

Hutijevce so Američani in Britanci napadli v odgovor na njihove napade na ladje v Rdečem morju. Hutijevci sicer trdijo, da ladijski promet napadajo iz solidarnosti s Palestinci.

rpe/mc/rpe
© STA, 2024