Vreme: Delno jasno

Ljubljana, 10. januarja - Danes bo delno jasno, čez dan se bo tudi v notranjosti Slovenije postopno razjasnilo, najkasneje na jugovzhodu. Na Primorskem bo pihala bo šibka do zmerna burja, ki bo počasi slabela. Najvišje dnevne temperature bodo od -4 do 2, na Primorskem do 7 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V četrtek bo pretežno jasno, po nekaterih nižinah bo zjutraj kratkotrajna megla. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -11 do -4, ob morju malo pod 0, najvišje dnevne od -1 do 2, na Primorskem od 5 do 9 stopinj Celzija.

Obeti: V petek bo v vzhodni Sloveniji zmerno, občasno pretežno oblačno, drugod bo ostalo precej jasno. Na Primorskem bo še pihala šibka burja. Še naprej bo hladno. V soboto bo jasno. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla.

Vremenska slika: Nad severozahodno in srednjo Evropo ter Balkanom je območje visokega zračnega tlaka, nad jugozahodnim Sredozemljem pa se proti južni Italiji pomika ciklon z vremensko fronto. K nam od severovzhoda doteka hladen in nekoliko bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes se bo postopno zjasnilo. Nekaj povečane oblačnosti bo vztrajalo v severozahodni Hrvaški ter nad severnim Jadranom. Še bo pihala šibka do zmerna burja. V četrtek bo precej jasno. Zjutraj bo mrzlo in po nekaterih nižinah megleno. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka burja.

Biovreme: Danes in v četrtek bo vpliv vremena na počutje povečini ugoden.

mva/mva
© STA, 2024