Vreme: Pretežno oblačno

Ljubljana, 8. januarja - V notranjosti lahko občasno naletava sneg. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 0, na Primorskem okoli 7 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V torek se bo na zahodu delno razjasnilo, drugod bo še precej oblačno. Veter se bo še nekoliko okrepil. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -3, na Primorskem malo nad 0, najvišje dnevne od -5 do 0, na Primorskem okoli 5 stopinj Celzija.

Obeti: V sredo se bo postopno razjasnilo, veter bo slabel. V četrtek bo pretežno jasno z mrzlim jutrom.

Vremenska slika: Nad osrednjim Sredozemljem, Balkanom in Črnim morjem je ciklonsko območje, nad severnim delom Evrope pa se krepi območje visokega zračnega tlaka. Nad naše kraje s severovzhodnimi vetrovi priteka hladnejši in razmeroma vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Pretežno oblačno bo, le ob severnem Jadranu se bo ponekod delno razjasnilo. Pihal bo severovzhodni veter, ob severnem Jadranu zmerna, pod Velebitom močna burja. V torek bo pretežno oblačno, ob obali severnega Jadrana in hribovitem svetu Italije in Avstrije pa precej jasno. Burja se bo še nekoliko okrepila.

Biovreme: Danes bodo vremensko najbolj občutljivi še lahko imeli manjše vremensko pogojene težave. V torek bo vpliv vremena na počutje povečini ugoden.

snk/snk
© STA, 2024