Število smrtnih žrtev bombnega napada v Iranu naraslo na 91

Teheran, 6. januarja - Število žrtev sredinega samomorilskega bombnega napada na jugu Irana je po zadnjih podatkih naraslo na 91, potem ko sta še dve žrtvi napada podlegli poškodbam, med njimi osemletni otrok, so danes poročali iranski državni mediji.

Iran, Kerman.
Krste med pogrebno slovesnostjo za žrtve nedavnih eksplozij, ki so prizadele množico v spomin na iranskega vrhovnega poveljnika Soleimanija v mošeji Saheb al-Zaman.
Foto: dpa/STA

Iran, Kerman.
Pogled na prizorišče po samomorilnih bombnih napadih na spominski slovesnosti ob grobnici poveljnika zunanjih operacij iranske revolucionarne garde iranskega generala Qasema Soleimanija v mošeji Saheb al-Zaman.
Foto: dpa/STA

Iran, Kerman.
Člani Ljudskih mobilizacijskih sil, močne proiranske milice, z zastavami skupine in iraškimi državnimi zastavami med pogrebom njihovih ubitih članov.
Foto: dpa/STA

Iran, Kerman.
Člani Ljudskih mobilizacijskih sil, močne proiranske milice, med pogrebom njihovih ubitih članov.
Foto: dpa/STA

V bolnišnici je še kakih sto poškodovanih, od teh jih je po poročanju iranskih medijev enajst v kritičnem stanju.

Dve eksploziji v mestu Kerman na jugu države sta v sredo odjeknili sredi množice, ki se je udeležila spominske slovesnosti ob obletnici uboja generala iranske revolucionarne garde Kasema Solejmanija, ubitega v napadu ameriškega brezpilotnega letala v Iraku januarja 2020.

Iranske oblasti so v povezavi z napadom, za katerega je odgovornost prevzela Islamska država, doslej prijele enajst ljudi.

sg/vb/sg
© STA, 2024