Vreme: Ponoči bo zmerno do pretežno oblačno

Ljubljana, 3. januarja - Ponoči bo na severu in vzhodu delno jasno, drugod pa zmerno do pretežno oblačno. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 8, v zatišnih legah severne Slovenije od -3 do 0 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V četrtek bo povečini sončno. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost. Jugozahodni veter bo oslabel. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 15, v severni Sloveniji okoli 7 stopinj Celzija.

Obeti: V petek se bo od zahoda postopno pooblačilo. V zahodnih in južnih krajih bo popoldne začelo rahlo deževati. Ponovno bo zapihal jugozahodnik. V soboto bo oblačno. Dež se bo razširil nad vso državo. Na Primorskem bo zvečer zapihala burja.

Vremenska slika: Nad Britanskim otočjem je središče območja nizkega zračnega tlaka, ki sega tudi nad srednjo Evropo. Oslabljena vremenska fronta je prešla naše kraje. Za njo nad naše kraje z jugozahodnim vetrom še doteka topel, a postopno manj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči bo v krajih severno in vzhodno od nas deloma jasno, drugod pa zmerno do pretežno oblačno. Predvsem v Kvarnerju bo možna kakšna ploha. V krajih vzhodno in južno od nas bo pihal jugozahodnik. V četrtek zjutraj lahko predvsem v Kvarnerju in Gorskem kotarju nastane kakšna ploha. Čez dan bo prevladovalo sončno vreme. Veter bo oslabel.

laz/laz
© STA, 2024