Pregled - Slovenija do 15. ure

Ljubljana, 2. januarja - Pregled dogodkov v Sloveniji in mednarodne dejavnosti Slovenije do 15. ure.

LJUBLJANA - V Sloveniji je 2. januar praznik in dela prost dan. Kot takega ga poznajo v le redkih državah po Evropi. V letošnjem prestopnem letu bo sicer več dela prostih dni kot leta 2023. Lani je bilo zaradi praznikov 11 dela prostih dni, letos jih bo 12.

LJUBLJANA - Ob popolni štiridnevni zapori ceste bodo v četrtek začeli podirati južni del nadvoza nad Dunajsko cesto v Ljubljani. Gre za eno najkompleksnejših faz v sklopu gradnje novega Potniškega centra Ljubljana. Promet po Dunajski bo v naslednjih mesecih prilagojen delom, pristojni pa voznike pozivajo k razumevanju in prilagajanju načrtovanih poti.

LJUBLJANA - Soprog predsednice republike Aleš Musar bo letos skladno z vlogo, ki jo ima kot partner predsednice republike Nataše Pirc Musar, posebno pozornost namenil kulturni dediščini. Lani, v prvem letu njenega mandata je med drugim dvakrat gostil partnerski program in vzpostavil redna srečanja s partnerji tujih veleposlanikov v Sloveniji.

LJUBLJANA - V Cankarjevem domu bo ta mesec na ogled več filmov lanskoletnega 34. Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala Liff. Za začetek ciklusa štirih filmov je na ogled danski Kobenhavn ne obstaja, sredi meseca pa se bo začel Abonma Liffe po Liffu, v okviru katerega bo do junija na ogled šest filmov.

bdo/lad/mlj/zc/npe/bdo
© STA, 2024