Izšle zadnje Finance v tiskani obliki

Ljubljana, 28. decembra - Danes so izšle zadnje Finance v tiskani obliki, po 1. januarju bodo namreč vsebine ponujali le še na spletu. Ob petkih pa bodo v tiskani obliki še naprej izdajali revijo Manager, ki jo bodo obogatili z dodatnimi prilogami. Direktor in glavni urednik Peter Frankl je ob tem zapisal, da gre za poslovni korak, saj so se svet in mediji spremenili.

Ljubljana.
Kopija naslovnice prve številke tiskane izdaje časnika Finance, objavljena na zadnji strani zadnje številke tega časnika, ki je izšla 28. decembra 2023.
Foto: STA

Ljubljana.
Naslovnica zadnje številke tiskane izdaje časnika Finance.
Foto: STA

Frankl je na spletni strani časnika zapisal, da so več kot 15 let vedeli, da bo ta dan prišel, razlog za prehod pa je tudi sprememba oglaševanja.

Namestnik odgovorne urednice Jurij Šimac pa je za STA sporočil, da so odločitev dokončno sprejeli pred dobrim letom. Med razlogi je naštel navade bralcev, ki so se v zadnjih letih spremenile, v čedalje večji meri namreč vsebino konzumirajo digitalno. To se opaža tudi pri naročnikih, okoli 80 odstotkov jih že zdaj uporablja le spletne Finance.

npe/apo
© STA, 2023