V SDS s predlogom glede evidenc delovnega časa niso prepričali poslancev

Ljubljana, 7. decembra - DZ je danes sklenil, da je predlog novele zakona o evidentiranju delovnega časa, ki so ga vložili v SDS, neprimeren za nadaljnjo obravnavo.

Ljubljana, DZ.
Izredna seja DZ, na kateri so obravnavali novelo zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti, odločali so tudi o imenovanju Jožeta Novaka za ministra za naravne vire in prostor ter Franca Propsa za ministra za javno upravo.
Foto: Katja Kodba/STA

V SDS so želeli s predlogom črtati spremembe, ki jih je uzakonila aktualna vlada in so v uporabi od 20. novembra, med drugim gre za beleženje dodatnih podatkov o delovnem času in za obvezne elektronske evidence za kršitelje. S črtanjem bi gospodarstvu omogočili, da se namesto z birokracijo ukvarja z večjo dodano vrednostjo, je v imenu SDS dejal Rado Gladek.

Državni sekretar na ministrstvu za delo Dan Juvan je predlog ocenil kot nepotreben, saj ministrstvo aktivno spremlja izvajanje novele in bo po potrebi predlagalo spremembe.

V opoziciji so sicer danes vztrajali, da je vladna novela neživljenjska, iz koalicije pa je bilo slišati, da imajo podobno ureditev tudi v Nemčiji in na Nizozemskem.

mrn/zc/zc
© STA, 2023