Vreme: Oblačno

Ljubljana, 30. novembra - Zvečer in ponoči bo oblačno. Dež bo sprva nekoliko oslabel in na severovzhodu prehodno ponehal. Proti jutru se bodo padavine znova krepile. Na Notranjskem in ponekod na Dolenjskem bo pihal jugozahodnik, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V petek bo oblačno in deževno, več padavin bo na severozahodu. Popoldne in zvečer bodo padavine v južni Sloveniji prehodno oslabele in ponekod ponehale. Jutranje temperature bodo od tri do šest, v južnih krajih od osem do 15, najvišje dnevne na severu od pet do 11, drugod ob okrepljenem jugozahodnem vetru od 12 do 18 stopinj Celzija.

Obeti: V soboto zjutraj se bodo padavine znova okrepile in zajele vso Slovenijo. Dopoldne se bo meja sneženja od severa začela spuščati. V soboto popoldne bo dež v notranjosti marsikje prešel v sneg do nižin. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem okrepljena burja.
V noči na nedeljo bo rahlo sneženje povsod ponehalo. V nedeljo se bo od severozahoda razjasnilo. Še bo pihal severovzhodnik, na Primorskem burja.

Vremenska slika: Nad Biskajskim zalivom se poglablja ciklonsko območje, ki se bo počasi širilo proti zahodnemu in severnemu Sredozemlju. Od jugozahoda bo k nam dotekal postopno toplejši in zelo vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči bo oblačno, predvsem v krajih južno in zahodno od nas bo deževalo. Proti jutru se bo v Istri in v Kvarnerju okrepil jugo.
V petek bo oblačno z dežjem. Popoldne bodo v krajih južno od nas padavine prehodno ponehale. Občutno topleje bo, v krajih severno od nas pa se bo še zadrževal hladen zrak. V Istri in Kvarnerju bo pihal okrepljen jugo.

ikr/ikr
© STA, 2023