Pošta Slovenije zavrača očitke sindikatov

Ljubljana/Maribor, 28. novembra - Vodstvo Pošte Slovenije je zavrnilo očitke sindikatov, ki so danes v Ljubljani pripravili protestni shod. V družbi po njihovih navedbah ves čas poteka socialni dialog, kršitev delavskih pravic pa niso zaznali. Še naprej bodo iskali kadrovske okrepitve, skladno s pravili se bo nadaljevalo tudi usklajevanje plač, so zapisali v sporočilu za javnost.

Ljubljana, Poštno logistični center Ljubljana. Protestni shod poštnih delavcev, na katerem so opozorili na odpuščanja, zapiranje pošt in netransparentnost vodstva. Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Poštno logistični center Ljubljana.
Protestni shod poštnih delavcev, na katerem so opozorili na odpuščanja, zapiranje pošt in netransparentnost vodstva.
Foto: Bor Slana/STA

Po navedbah vodstva pošte trenutno poteka 197 zaposlitvenih postopkov. V teh dneh izvajajo tudi oglaševalsko kampanjo za iskanje novih zaposlenih v dostavi.

Povprečna bruto plača v Pošti Slovenije je leta 2021 znašala 1690,64 evra, septembra 2023 pa 1980,15 evra. Plače so se v tem obdobju zvišale za 17,1 odstotka, medtem ko je inflacija v tem obdobju znašala 16,7 odstotka.

Glede navedb o zapiranju poštnih poslovalnic so zagotovili, da se zavedajo pomena nemotenega dostopa do poštnih storitev.

mlu/jb
© STA, 2023