Ob svetovnem dnevu oljk nagrade in svarila

Koper, 25. novembra - Dan pred 26. novembrom, ki ga je UNESCO razglasil za svetovni dan oljk, se je v Kopru začel Teden mladega oljčnega olja. Že v petek so podelili nagrade najboljšim pridelovalcem, na novinarski konferenci pa so poudarili, da so oljkarji v primežu podnebnih sprememb in okoljskih predpisov, ter se zavzeli za sprejetje posebnega zakona o oljkarstvu.

Koper, dvorana Sv. Frančiška. Novinarska konferenca ob tednu mladega oljčnega olja. Predstavnica Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper Andreja Čmaj Fakin, vodja urada za kmetijstvo, gospodarstvo in razvoj Mestne občine Koper Sabina Mozetič, podžupanja mestne občine Koper Mateja Hrvatin Kozlovič, predstojnica Inštituta za oljkarstvo ZRS Koper Maja Podgornik. Foto: Bojan Kralj/STA

Koper, dvorana Sv. Frančiška.
Novinarska konferenca ob tednu mladega oljčnega olja.
Predstavnica Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper Andreja Čmaj Fakin, vodja urada za kmetijstvo, gospodarstvo in razvoj Mestne občine Koper Sabina Mozetič, podžupanja mestne občine Koper Mateja Hrvatin Kozlovič, predstojnica Inštituta za oljkarstvo ZRS Koper Maja Podgornik.
Foto: Bojan Kralj/STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 2.157 znakov (brez presledkov) oziroma 381 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

bkr/ako
© STA, 2023