V Gazi ob drugem dnevu premirja pričakujejo nove izpustitve talcev

Gaza/Tel Aviv, 25. novembra - Palestinsko gibanje Hamas naj bi danes znova izpustilo nekaj talcev, zajetih v napadih 7. oktobra, v zameno pa naj bi Izrael osvobodil več zaprtih Palestincev.

Palestinska ozemlja, Gaza. Palestinci z območja Gaze se množično vračajo na svoje domove, potem ko je davi začela veljati štiridnevna prekinitev ognja. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

Palestinska ozemlja, Gaza.
Palestinci z območja Gaze se množično vračajo na svoje domove, potem ko je davi začela veljati štiridnevna prekinitev ognja.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Izmenjava talcev in zapornikov naj bi potekala podobno kot včeraj, ko je Hamas izpustil 13 talcev, Izrael pa 39 zapornikov. Današnje številke za zdaj niso znane.

Izraelske oblasti so sporočile, da so že prejele seznam tistih, ki naj bi jih osvobodili, vendar še niso navedle števila ali natančnega časa, kdaj bo do tega prišlo.

Dogovor o premirju medtem doslej v veliki meri drži, čeprav naj bi izraelska vojska streljala na več Palestincev, ki so kljub svarilom izraelskih sil skušali oditi proti severu Gaze.

V okviru dogovora o prekinitvi ognja je včeraj v Gazo prispelo tudi 200 tovornjakov s humanitarno pomočjo, gorivom, hrano in zdravili.

lkr/ako/lkr
© STA, 2023