Kopitar v deveti zaporedni gostujoči zmagi kraljev do gola in podaje

Anaheim, 25. novembra - Hokejisti Los Angeles Kings so v ligi NHL na gostovanju premagali Anaheim Ducks s 5:2. Odlično je igral tudi Slovenec Anže Kopitar, ki je v slabih 16 minutah dosegel gol in podajo. Kralji so zabeležili deveto zaporedno zmago v gosteh, Kopitar pa je s 757. asistenco izenačil rekord franšize v podajah.

ZDA, New York. Tekma med ekipama Los Angeles Kings in New York Rangers. Slovenski hokejist Anže Kopitar. Foto: Robi Poredoš/STA Arhiv Robi Poredoš/STA

ZDA, New York.
Tekma med ekipama Los Angeles Kings in New York Rangers.
Slovenski hokejist Anže Kopitar.
Foto: Robi Poredoš/STA
Arhiv Robi Poredoš/STA

Za kralje je to četrta zaporedna zmaga, na gostovanju pa so v uvodu sezone neporaženi. Slavili so na vseh devetih tekmah in so le še zmago oddaljeni od rekorda lige Buffalo Sabres iz sezone 2006/07.

Kopitar je s 757. podajo v karieri izenačil rekord franšize v podajah in je poravnan z Marcelom Dionnom. Zanj je to 287. tekma v NHL, v kateri je dosegel več kot eno točko. S tem je podaljšal niz točk proti Anaheimu na osem zaporednih tekem in postal prvi igralec v zgodovini lige, ki mu je to proti Anaheimu uspelo v treh različnih obdobjih.

nem/nem
© STA, 2023