Skakalci dočakali uvod sezone v Kuusamu

Kuusamo, 25. novembra - Z današnjo posamično tekmo v finskem smučarskem središču Ruka se bo ob 16.15 začela 45. sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih, katere vrhunec bo januarsko svetovno prvenstvo v poletih na Kulmu. Sezona se po lanski maratonski z aprilskim finalom v Planici to zimo spet vrača v ustaljene tirnice. Na uvodni tekmi bo nastopilo vseh pet Slovencev.

Ljubljana. Smučarski skakalci Timi Zajc, Žak Mogel, Peter Prevc, Žiga Jelar, Domen Prevc, Anže Lanišek in glavni trener Robert Hrgota. Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Smučarski skakalci Timi Zajc, Žak Mogel, Peter Prevc, Žiga Jelar, Domen Prevc, Anže Lanišek in glavni trener Robert Hrgota.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Anže Lanišek, Timi Zajc, Peter Prevc, Domen Prevc in Žiga Jelar, ki bodo zastopali slovenske barve na uvodnih dveh postojankah sezone, v petkovih kvalifikacijah niso bili pri vrhu, so se pa vsi uvrstili na uvodno tekmo sezone.

Najboljši med njimi je bil Lanišek, ki je bil v kvalifikacijah 11., mesto za njim je končal Zajc, v prvi petnajsterici je pristal tudi Peter Prevc, ki je bil 14.

Jelar je bil 28., za las pa se je z 49. mestom na tekmo prebil Domen Prevc.

zza/zza
© STA, 2023