S podelitvijo nagrad se bo sklenil festival Naprej/Forward

Ljubljana, 24. novembra - S podelitvijo stanovskih nagrad Čuvaj/Watchdog novinarjem, novinarskim ekipam in fotoreporterjem se bo v ljubljanskem SiTi Teatru drevi sklenil novinarski festival Naprej/Forward, ki ga organizira Društvo novinarjev Slovenije.

Ljubljana, Lutkovno gledališče. Zaključek festivala Naprej/Forward s podelitvijo stanovskih nagrad Čuvaj/Watchdog novinarjem, novinarskim ekipam in fotoreporterjem. Foto: Katja Kodba/STA Arhiv STA

Ljubljana, Lutkovno gledališče.
Zaključek festivala Naprej/Forward s podelitvijo stanovskih nagrad Čuvaj/Watchdog novinarjem, novinarskim ekipam in fotoreporterjem.
Foto: Katja Kodba/STA
Arhiv STA

Zadnji dan festivala se bo popoldne začel z razpravo o uporabi umetne inteligence v novinarstvu. O tem bo spregovorila namestnica odgovorne urednice avstrijske tiskovne agencije APA Katharina Schell.

V svoji predstavitvi se bo med drugim dotaknila pomena pismenosti in upravljanja z umetno inteligenco za novinarje in vodstvo medija ter predstavila praktične primere, kako lahko medij prevede svoje temeljne novinarske vrednote v dobo umetne inteligence in kaj je treba pri tem upoštevati.

mde/spc
© STA, 2023