Pred mednarodnim dnevom boja proti nasilju nad ženskami nacionalna konferenca o starševstvu in stikih v primerih nasilja v družini

Brdo pri Kranju, 24. novembra - Pred mednarodnim dnevom boja proti nasilju nad ženskami tri ministrstva in nekatere nevladne organizacije organizirajo nacionalno konferenco o starševstvu in stikih v primerih nasilja v družini. Namen konference je opozoriti, da se nasilje v partnerskih odnosih in družinah pogosto ne konča z razpadom zveze, ampak takrat samo spremeni obliko, so navedli na notranjem ministrstvu.

Brdo pri Kranju, Kongresni center Brdo. Predsednica republike Nataša Pirc Musar. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Brdo pri Kranju, Kongresni center Brdo.
Predsednica republike Nataša Pirc Musar.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Na konferenco je po njihovih navedbah prijavljenih več kot 300 udeležencev - policistov, tožilcev, sodnikov, zaposlenih na centrih za socialno delo in nevladnih organizacijah.

Konferenco bo z nagovorom odprla predsednica republike Nataša Pirc Musar. Uvodoma bodo spregovorili tudi pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan, minister za delo Luka Mesec, Helga Dobrin z notranjega ministrstva in predsednica Društva za nenasilno komunikacijo Katja Zabukovec Kerin.

spc/ap
© STA, 2023