V Nemčiji nove racije proti članom skrajno desnega gibanja Državljani rajha

München, 23. novembra - Nemška policija je danes po vsej državi izvedla racije na domovanjih pripadnikov skrajno desnega gibanja Državljani rajha zaradi širjenja teorij zarot prek družbenih omrežij in poskusov destabilizacije države, je sporočilo tožilstvo v Münchnu. Dodalo je, da so policisti preiskali 20 stanovanj ter zasegli računalnike, telefone in podatkovne ključke.

Nemčija, Dresden.
Nemška policija je danes po vsej državi izvedla racije na domovanjih pripadnikov skrajno desnega gibanja Državljani rajha zaradi širjenja teorij zarot prek družbenih omrežij in poskusov destabilizacije države.
Foto: dpa/STA
Arhiv dpa/STA

Po navedbah tožilstva so člani gibanja na Telegramu množično kontaktirali predstavnike oblasti in jih s teorijami zarote, žalitvami in grožnjami silili v sprejemanje odločitev v korist skupine. Racije so izvedli na podlagi suma ustanovitve kriminalne organizacije.

Približno 280 policistov je racije izvedlo v osmih zveznih deželah. Sledile so aretaciji 58-letnika, ki so ga konec leta 2021 identificirali kot upravljavca uporabniških računov na Telegramu.

msc/mc/msc
© STA, 2023