Šved v priporu zaradi prevažanja desetih državljanov Turčije

Nova Gorica/Novo mesto, 23. novembra - Novogoriški policisti so v nedeljo blizu meje z Italijo naleteli na močno obteženo osebno vozilo, v katerem je 25-letni Šved brez vozniškega dovoljenja prevažal deset državljanov Turčije, vključno z dvema otrokoma.

Nova Gorica.
Novogoriški policisti so v nedeljo blizu meje z Italijo naleteli na močno obteženo osebno vozilo, v katerem je 25-letni Šved brez vozniškega dovoljenja prevažal deset državljanov Turčije, vključno z dvema otrokoma.
Foto: PU Nova Gorica

Po nekaj sto metrih vožnje, ko je švedski voznik skušal zbežati pred policijo, je zavil levo v stransko ulico in zaradi prevelike hitrosti čelno trčil v betonski zid pred stanovanjsko hišo. Pobegli voznik je po prometni nesreči stekel iz vozila v smeri potoka Vrtojbica, vendar so ga policisti kmalu za tem izsledili.

Po trčenju je iz avtomobila izstopilo deset državljanov Turčije, med njimi tudi dva otroka. Vseh deset turških državljanov je v nadaljnjem postopku zaprosilo za mednarodno zaščito.

Policisti so Šveda privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

mph/apo/apo
© STA, 2023