Slovenski jadralci v drugi regati osmine finala zlatega pokala za sekundo zgrešili zmago

Las Palmas, 22. novembra - Slovenska reprezentanca v jadranju je v osmini finala zlatega pokala SSL, ki poteka v morju pred španskim Las Palmasom, v prvi regati četrte skupine zasedla drugo mesto, le dober meter ali sekundo so zaostali za Portugalci. Tretji so bili Francozi, četrti Švedi.

Španija, Las Palmas. Slovenska reprezentanca v jadranju je v osmini finala zlatega pokala SSL, ki poteka v morju pred španskim Las Palmasom, v prvi regati četrte skupine zasedla drugo mesto, le dober meter ali sekundo so zaostali za Portugalci. Foto: Jadralni klub Krpani

Španija, Las Palmas.
Slovenska reprezentanca v jadranju je v osmini finala zlatega pokala SSL, ki poteka v morju pred španskim Las Palmasom, v prvi regati četrte skupine zasedla drugo mesto, le dober meter ali sekundo so zaostali za Portugalci.
Foto: Jadralni klub Krpani

V četrtek se bo pokal nadaljeval s tretjim od štirih plovov. Slovenija je skupno druga s štirimi točkami, na čelu so z dvema zmagama in osmimi točkami Portugalci. Tretji so Švedi, četrti Francozi, reprezentanci imata tako kot Slovenija štiri točke.

V glede na prejšnji plovbi nespremenjeni ekipi Krpanov so bili kapetan Vasilij Žbogar, Branko Brčin, Karlo Hmeljak, Miha Truden, Mitja Beltram, Sebastian Prinčič, Vid Jeranko, Liam Orel in Matej Planinšič po četrtem mestu tokrat praktično ves čas na čelu, zmago so izgubili tik pred prečenjem ciljne črte.

jz/ic/jz
© STA, 2023