Vreme: Oblačno

Ljubljana, 21. novembra - Ponoči bodo padavine povsod ponehale. Na severu se bo oblačnost trgala. Burja na Primorskem se bo okrepila. Najnižje jutranje temperature bodo od nič do osem, ob morju do deset stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V sredo bo večinoma sončno, dopoldne bo na jugovzhodu še nekaj oblačnosti. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem močna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od šest do deset, na Primorskem do 15 stopinj Celzija.

Opozorilo: V torek ponoči in v sredo lahko sunki burje na Primorskem v izpostavljenih legah presegajo 100 km/h.

Obeti: V četrtek in petek bo pretežno jasno, zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. V četrtek bo na Primorskem še pihala zmerna burja.

Vremenska slika: Nad srednjo Italijo je plitvo ciklonsko območje, nad zahodno Evropo pa se krepi območje visokega zračnega tlaka. S severovzhodnikom k nam priteka bolj hladen in razmeroma vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči bodo padavine večinoma ponehale. Od severozahoda se bo deloma zjasnilo. Ponekod bo zapihal severovzhodni veter, burja ob severnem Jadranu se bo krepila.
V sredo bo večinoma sončno, le v krajih južno od nas bo sprva še oblačno, nato se bo postopno zjasnilo. Pihal bo severovzhodni veter, ob severnem Jadranu močna burja.

ikr/ikr
© STA, 2023