Borut Pahor ustanovil zavod Prijatelji Zahodnega Balkana

Ljubljana, 21. novembra - Bivši predsednik republike Borut Pahor je nedavno ustanovil zavod Prijatelji Zahodnega Balkana. Na novinarski konferenci ob izdaji svoje knjige v Ljubljani je danes povedal, da je zavod nastal kot odgovor na potrebe, ki jih je zaznal kot predsednik vlade in republike skozi svoje politične izkušnje z regijo, v kateri je spletel številne vezi.

Ljubljana, bistro Lana's Corner. Zajtrk z novinarji ob izidu nove zbirke Žametna Beletrina in prvenca bivšega predsednika republike Boruta Pahorja z naslovom Zmaga je začetek. Bivši predsednik republike Borut Pahor. Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, bistro Lana's Corner.
Zajtrk z novinarji ob izidu nove zbirke Žametna Beletrina in prvenca bivšega predsednika republike Boruta Pahorja z naslovom Zmaga je začetek.
Bivši predsednik republike Borut Pahor.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Gre za to, da imamo Slovenci, tudi jaz skozi moje neposredno delo predsednika vlade in predsednika republike, od urejanja odnosov s Hrvaško, umiritve in urejanja odnosov s Srbijo, predvsem preko pobude Brdo Brioni vseh 13 let, nek vpogled v nerazumevanje mednarodne skupnosti, kaj in kako se dogaja na Zahodnem Balkanu, je dejal.

Ob predstavitvi svoje knjige Zmaga je začetek je še izpostavil, da ima v regiji povsod prijatelje ter odprta vrata med vsemi narodi in državami.

vr/mc/vr
© STA, 2023