Slovenski nogometaši prišli do EP, na njem se ne želijo zgolj pokazati

Ljubljana, 21. novembra - Slovenska nogometna reprezentanca je z uvrstitvijo na evropsko prvenstvo 2024 poskrbela za novo evforijo med navijači, primerljivo s tistimi ob prebojih na EP 2000 ter SP 2002 in 2010. V njenem taboru pravijo, da so do Nemčije prišli popolnoma zasluženo. Dodajajo pa, da gredo na EP tekmovat in ne se zgolj pokazat.

Ljubljana, Stadion Stožice. Tekma 10. kroga kvalifikacij za evropsko nogometno prvenstvo 2024 med Slovenijo in Kazahstanom. Slavje slovenske nogometne reprezentance ob uvrstitvi na Euro 2024. Foto: Anže Malovrh/STA

Ljubljana, Stadion Stožice.
Tekma 10. kroga kvalifikacij za evropsko nogometno prvenstvo 2024 med Slovenijo in Kazahstanom.
Slavje slovenske nogometne reprezentance ob uvrstitvi na Euro 2024.
Foto: Anže Malovrh/STA

Eden tistih, ki bo tako držo zagovarjal in spodbujal, je selektor Matjaž Kek, ki ga veseli pozitivna energija, kar so kot ključno pri tem uspehu izpostavili tudi igralci. Slovenija je v skupini H teh kvalifikacij zbrala 22 točk, kar je točkovni izkupiček, kot ga še ni imela v zgodovini nobenih kvalifikacij.

Žreb skupin bo 2. decembra v Hamburgu, Slovenija pa bo na žrebu v tretjem kakovostnem bobnu, kjer so za zdaj še Škotska, Slovenija, Slovaška, Češka in Nizozemska, pogojno sta lahko v njem tudi Turčija in Italija.

lr/zza/lr
© STA, 2023