OMV in Interzero v Nemčiji gradita sortirnico plastičnih odpadkov za kemično recikliranje

Frankfurt, 21. novembra - Energetski velikan OMV in ponudnik krožnih rešitev Interzero sta te dni v Walldürnu v nemški zvezni deželi Baden-Württemberg položila temeljni kamen za inovativno sortirnico plastičnih odpadkov za kemično recikliranje. Investicija je ocenjena na okoli 170 milijonov evrov in bo prinesla 120 delovnih mest, so sporočili iz Interzera Slovenija.

Nemčija, Walldürn. Energetski velikan OMV in ponudnik krožnih rešitev Interzero sta v Walldürnu v nemški zvezni deželi Baden-Württemberg položila temeljni kamen za inovativno sortirnico plastičnih odpadkov za kemično recikliranje. Investicija je ocenjena na okoli 170 milijonov evrov in bo prinesla 120 delovnih mest. Foto: Interzero Slovenija

Nemčija, Walldürn.
Energetski velikan OMV in ponudnik krožnih rešitev Interzero sta v Walldürnu v nemški zvezni deželi Baden-Württemberg položila temeljni kamen za inovativno sortirnico plastičnih odpadkov za kemično recikliranje. Investicija je ocenjena na okoli 170 milijonov evrov in bo prinesla 120 delovnih mest.
Foto: Interzero Slovenija

Gre za največji obrat za naknadno sortiranje odpadne embalaže v Evropi, je začetek gradnje pospremil minister za prehrano, podeželje in varstvo potrošnikov v Baden-Württembergu Peter Hauk. Tovarna je pomemben gradnik na poti h krožnemu gospodarstvu, ki varčuje z viri, zmanjšuje odvisnost od surovin in varuje okolje, hkrati pa zagotavlja razvoj delovnih mest na podeželju, je dodal.

Tovrstne novosti se obetajo tudi v Sloveniji, pa je napovedala direktorica podjetja Interzero Slovenija Darja Figelj.

mrn/bdo/bdo
© STA, 2023