Priznanje za naj hlev Kmetiji Čretnik s Pernovega pri Žalcu

Šobec, 20. novembra - Ljubljanske mlekarne so danes na Šobcu prvič podelile nagrade za hleve, ki imajo vzpostavljene najboljše pogoje za živali. Kot je izpostavil direktor Ljubljanskih mlekarn Tomaž Žnidarič, želijo s podelitvijo naslova Naj hlev izpostaviti najboljše prakse in tako spodbuditi izboljšave na področju dobrobiti živali.

Šobec. Ljubljanske mlekarne so danes na Šobcu prvič podelile nagrade za hleve, ki imajo vzpostavljene najboljše pogoje za živali. Kot je izpostavil direktor Ljubljanskih mlekarn Tomaž Žnidarič, želijo s podelitvijo naslova Naj hlev izpostaviti najboljše prakse in tako spodbuditi izboljšave na področju dobrobiti živali. Foto: Ljubljanske mlekarne

Šobec.
Ljubljanske mlekarne so danes na Šobcu prvič podelile nagrade za hleve, ki imajo vzpostavljene najboljše pogoje za živali. Kot je izpostavil direktor Ljubljanskih mlekarn Tomaž Žnidarič, želijo s podelitvijo naslova Naj hlev izpostaviti najboljše prakse in tako spodbuditi izboljšave na področju dobrobiti živali.
Foto: Ljubljanske mlekarne

Šobec, restavracija Šobec. Podelitev priznanj Naj hlev. Foto: Tinkara Zupan/STA

Šobec, restavracija Šobec.
Podelitev priznanj Naj hlev.
Foto: Tinkara Zupan/STA

Šobec, restavracija Šobec. Podelitev priznanj Naj hlev. Foto: Tinkara Zupan/STA

Šobec, restavracija Šobec.
Podelitev priznanj Naj hlev.
Foto: Tinkara Zupan/STA

Šobec, restavracija Šobec. Podelitev priznanj Naj hlev. Foto: Tinkara Zupan/STA

Šobec, restavracija Šobec.
Podelitev priznanj Naj hlev.
Foto: Tinkara Zupan/STA

Šobec, restavracija Šobec. Podelitev priznanj Naj hlev. Foto: Tinkara Zupan/STA

Šobec, restavracija Šobec.
Podelitev priznanj Naj hlev.
Foto: Tinkara Zupan/STA

Šobec, restavracija Šobec. Podelitev priznanj Naj hlev. Direktor Ljubljanskih mlekarn Tomaž Žnidarič. Foto: Tinkara Zupan/STA

Šobec, restavracija Šobec.
Podelitev priznanj Naj hlev.
Direktor Ljubljanskih mlekarn Tomaž Žnidarič.
Foto: Tinkara Zupan/STA

Šobec, restavracija Šobec. Podelitev priznanj Naj hlev. Foto: Tinkara Zupan/STA

Šobec, restavracija Šobec.
Podelitev priznanj Naj hlev.
Foto: Tinkara Zupan/STA

Šobec. Ljubljanske mlekarne so danes na Šobcu prvič podelile nagrade za hleve, ki imajo vzpostavljene najboljše pogoje za živali. Kot je izpostavil direktor Ljubljanskih mlekarn Tomaž Žnidarič, želijo s podelitvijo naslova Naj hlev izpostaviti najboljše prakse in tako spodbuditi izboljšave na področju dobrobiti živali. Foto: Ljubljanske mlekarne

Šobec.
Ljubljanske mlekarne so danes na Šobcu prvič podelile nagrade za hleve, ki imajo vzpostavljene najboljše pogoje za živali. Kot je izpostavil direktor Ljubljanskih mlekarn Tomaž Žnidarič, želijo s podelitvijo naslova Naj hlev izpostaviti najboljše prakse in tako spodbuditi izboljšave na področju dobrobiti živali.
Foto: Ljubljanske mlekarne

Šobec, restavracija Šobec. Ljubljanske mlekarne so danes na Šobcu prvič podelile nagrade za hleve, ki imajo vzpostavljene najboljše pogoje za živali. Kot je izpostavil direktor Ljubljanskih mlekarn Tomaž Žnidarič, želijo s podelitvijo naslova Naj hlev izpostaviti najboljše prakse in tako spodbuditi izboljšave na področju dobrobiti živali. Foto: Ljubljanske mlekarne

Šobec, restavracija Šobec.
Ljubljanske mlekarne so danes na Šobcu prvič podelile nagrade za hleve, ki imajo vzpostavljene najboljše pogoje za živali. Kot je izpostavil direktor Ljubljanskih mlekarn Tomaž Žnidarič, želijo s podelitvijo naslova Naj hlev izpostaviti najboljše prakse in tako spodbuditi izboljšave na področju dobrobiti živali.
Foto: Ljubljanske mlekarne

Šobec. Ljubljanske mlekarne so danes na Šobcu prvič podelile nagrade za hleve, ki imajo vzpostavljene najboljše pogoje za živali. Kot je izpostavil direktor Ljubljanskih mlekarn Tomaž Žnidarič, želijo s podelitvijo naslova Naj hlev izpostaviti najboljše prakse in tako spodbuditi izboljšave na področju dobrobiti živali. Foto: Ljubljanske mlekarne

Šobec.
Ljubljanske mlekarne so danes na Šobcu prvič podelile nagrade za hleve, ki imajo vzpostavljene najboljše pogoje za živali. Kot je izpostavil direktor Ljubljanskih mlekarn Tomaž Žnidarič, želijo s podelitvijo naslova Naj hlev izpostaviti najboljše prakse in tako spodbuditi izboljšave na področju dobrobiti živali.
Foto: Ljubljanske mlekarne

Priznanje naj hlev je pripadlo Kmetiji Čretnik s Pernovega pri Žalcu, priznanje za najbolj inovativen hlev pa Kmetiji Bogovič iz Velike vasi pri Krškem.

Kot je izpostavila članica žirije, specializirana novinarka pri Kmečkem glasu Klara Lovenjak, je v Sloveniji veliko primerov dobrih praks. v javnosti pa odmevajo slabe prakse.

tzu/mrn
© STA, 2023