Prejemniki Blinčevih nagrad so Svjetlana Fajfer, Tomaž Prosen in Lev Vidmar

Ljubljana, 25. oktobra - Fakulteta za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani in Institut Jožef Stefan sta petič podelila Blinčeve nagrade za raziskovalno in strokovno delo na področju fizike. Nagrado za življenjsko delo je prejela Svjetlana Fajfer, za vrhunske enkratne dosežke Tomaž Prosen, nagrado za fizike na začetku kariere pa Lev Vidmar, so sporočili s fakultete.

Ljubljana. Na slavnostni prireditvi so bile petič podeljene Blinčeve nagrade za raziskovalno in strokovno delo na področju fizike. Blinčevo nagrado za fizike na začetku kariere je prejel izr. prof. dr. Lev Vidmar, Blinčevo nagrado za vrhunske enkratne dosežke prof. dr. Tomaž Prosen in Blinčevo nagrado za življenjsko delo prof. dr. Svjetlana Fajfer. Foto: Fakulteta za matematiko in fiziko

Ljubljana.
Na slavnostni prireditvi so bile petič podeljene Blinčeve nagrade za raziskovalno in strokovno delo na področju fizike. Blinčevo nagrado za fizike na začetku kariere je prejel izr. prof. dr. Lev Vidmar, Blinčevo nagrado za vrhunske enkratne dosežke prof. dr. Tomaž Prosen in Blinčevo nagrado za življenjsko delo prof. dr. Svjetlana Fajfer.
Foto: Fakulteta za matematiko in fiziko

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 3.575 znakov (brez presledkov) oziroma 572 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

npe/mo
© STA, 2023